OFERTA PRODUSE

Eminescu, viata si opera - Patriarhul Miron Cristea, editura BasilicaProducator: Basilica

Sectiune: Carti

Categorie: Biografii, Memorii, Jurnale

Subcategorie: Biografii

Cod produs: 207523

Id oferta: -

Disponibilitate: Indisponibil

Timp de livrare: Indisponibil

Acest produs este momentan indisponibil sau nu face parte din oferta Esteto.

Descrierea produsului:

Eminescu, viata si opera - Patriarhul Miron Cristea, editura Basilica: Eminescu, viata si opera: studiu asupra unor creatii mai noi din literatura romana

Personalitatea poetului Mihai Eminescu (1850-1889) a fost evocata, de-a lungul timpului, in nenumarate lucrari si studii de specialitate, aparute atat in tara cat si in mediul academic international. Insa la inceputul eminescologiei se afla o lucrare a carei valoare a ramas pentru multa vreme nerecunoscuta: teza de doctorat a viitorului patriarh al Romaniei, la acea vreme un tanar de doar 27 de ani, Elie Miron Cristea (1868-1939), intitulata Eminescu, viata si opera. Studiu asupra unor creatii mai noi in literatura romana.

Lucrarea celui dintai patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, rezultatul a patru ani de cercetari ca bursier al Mitropoliei Ardealului (1891-1895), a fost sustinuta in limba maghiara, in urma absolvirii cursurilor de fie si filologie moderna din cadrul Facultatii de Litere si Filosofie a Universitatii Regale din Budapesta, in luna mai a anului 1895, fiind publicata, un an mai tarziu, la Editura Aurora a lui Todoran Endre din Gherla.

Caracteristici: An aparitie - 2019; Format - 210 x 130 x 5 mm; Nr. pagini - 112; Editie - Necartonata;

ISBN: 978-606-29-0293-3

Editura: Basilica

Autor: Miron Cristea

Fotografia afisata are caracter informativ. Specificatiile produselor sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati. Acestea precum si pretul pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

Alte produse din categoria Biografii, Memorii, Jurnale care te-ar putea interesa:


Acceseaza Versiunea Pentru Mobil


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Copyright © Esteto.ro  

Termeni si conditii.