OFERTA PRODUSE

Gazele De Sist Si Fracturarea Hidraulica Intre Mit Si Realitate - Constantin Cranganu, editura IntegralProducator: Integral

Sectiune: Carti

Categorie: Stiinta & Tehnica

Subcategorie: Ingineri, Matematica, Chimie, Electronica

Cod produs: 53845

Id oferta: -

Disponibilitate: Indisponibil

Timp de livrare: Indisponibil

Acest produs este momentan indisponibil sau nu face parte din oferta Esteto.

Descrierea produsului:

Gazele De Sist Si Fracturarea Hidraulica Intre Mit Si Realitate - Constantin Cranganu, editura Integral:
Cartea GAZELE DE SIST SI FRACTURAREA HIDRAULICA – intre mit si realitate, scrisa de prof. Constantin Cranganu si publicata de editura Integral, este o premiera absoluta pentru spatiul cultural-stiintific romanesc.
In primul rand, este prima carte dedicata acestui subiect. Este scrisa cu informatia si rigoarea cercetatorului stiintific, talentul unui scriitor si spiritul polemic al unui ziarist.
Publicarea articolelor pe o platforma de dezbateri online a permis elaborarea unui produs editorial fara echivalent pe piata romaneasca. Interactiunea autorului cu cititorii-comentatori, in chiar momentul nasterii cartii, a dus la definirea unui format hibrid online/offline, care pune in valoare continutul stiintific printr-o abordare jurnalistica cross-media.
Adresata deopotriva specialistilor si publicului larg, aceasta carte va starni pasiuni si va alimenta cu argumente polemici si dezbateri pe unul dintre subiectele care au polarizat atentia comunitatii stiintifice, a presei si, mai ales, a societatii civile.
Profesorul Constantin Cranganu – un recunoscut expert in geologia si geofizica sistemelor petrolifere, un daruit inovator in tehnicile de extractie ale hidrocarburilor gazoase, un cercetator de prestigiu al grupului de la Institutul de Geostiinte pentru Exploatare si Dezvoltare din cadrul Universitatii Oklahoma, un publicist nuantat si de o apreciata probitate – a fost afectat de neadevarurile vehiculate pe marginea procedurilor de investigatie a gazelor de sist. in consecunta, si-a asumat riscul unei lupte partizane intre masa mare a neinstruitilor vocali si decenta expertilor, cercetatorilor si profesorilor din amfiteatre, laboratoare sau de la gura sondelor, mult mai putini la numar, si a inceput sa se faca auzit, citit si crezut de studenti, de specialisti, de persoane dornice sa cunoasca adevarul despre ceea ce inseamna gazele de sist si despre metoda prin care le putem aduce la suprafata, respectiv, fracturarea hidraulica.
In afara articolelor propriu-zise, Constantin Cranganu insereaza in carte si fragmente din dialogurile purtate cu cititorii pe platforma contributors.ro. In acest cadru informal, autorul s-a confruntat cu opinii diverse, cu grade diferite de argumentare. Cu deplina onestitate, nu ezita sa includa in carte opinii contrare fata de ale sale, reproducand cu acuratete confruntarea de idei al carei protagonist a fost. Acest dialog cu interlocutori nevazuti si necunoscuti imprima dinamism si dau forta mediatica unei carti stiintifice de interes public.
Autorul ataca in lucrare (prima de acest fel publicata in Romania) toate problemele sensibile care au facut obiectul disputelor din MEDIA legate de riscurile si impactul tehnologiei actuale utilizate in exploatarea gazelor de sist: fracturarea hidraulica si conditiile colaterale de aplicare – apa, aditivii din noroiul de foraj, problema seismicitatii induse, impactul forajelor asupra sanatatii, asupra panzelor freatice, a incalzirii globale –.
Prof. dr. Nicolae Anastasiu
Membru corespondent al Academiei Romane
Universitatea din Bucuresti
Lucrarea Prof. Cranganu aduce numeroase lamuriri asupra gazelor de sist si a fracturarii hidraulice, elemente care nu au fost puse pana acum la dispozitia cititorului roman. Acesta s-a gasit in situatia de a judeca probleme despre care nu avea suficiente informatii.
Prof. dr. Calin Baciu
Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

Caracteristici: An aparitie - 2014; Nr. pagini - 288;

ISBN: 9789738209220

Editura: Integral

Autor: Constantin Cranganu

Fotografia afisata are caracter informativ. Specificatiile produselor sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati. Acestea precum si pretul pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

Alte produse din categoria Stiinta & Tehnica care te-ar putea interesa:

-5%
Infinitezimal - Amir Alexander, editura Humanitas
Infinitezimal - Amir Alexander, editura Humanitas

Pret initial: 47 Lei


Pret redus: 44.65 Lei

-5%
Lumea explicata - Steven Weinberg, editura Humanitas
Lumea explicata - Steven Weinberg, editura Humanitas

Pret initial: 39 Lei


Pret redus: 37.05 Lei

-5%
Bonobo si ateul - Frans de Waal, editura Humanitas
Bonobo si ateul - Frans de Waal, editura Humanitas

Pret initial: 39 Lei


Pret redus: 37.05 Lei


Acceseaza Versiunea Pentru Mobil


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Copyright © Esteto.ro  

Termeni si conditii.