OFERTA PRODUSE

Demonul amiezii. O anatomie a depresiei - Andrew Solomon, editura Humanitas


-20%

Pret initial: 93.44 Lei


Pret redus: 74.75 Lei


Producator: Humanitas

Sectiune: Carti

Categorie: Beletristica

Subcategorie: Literatura contemporana

Cod produs: 57603

Id oferta: -

Disponibilitate: Indisponibil

Timp de livrare: Indisponibil

Acest produs este momentan indisponibil sau nu face parte din oferta Esteto.

Descrierea produsului:

Demonul amiezii. O anatomie a depresiei - Andrew Solomon, editura Humanitas: Volum finalist la Premiul Pulitzer, castigator al National Book Awards si inclus in lista The Times a celor mai bune o suta de carti ale deceniului „Ni se vorbise despre Andrew Solomon ca despre o legenda: privindu-l, incercam sa-i ascult povestea, alcatuita nu din cuvinte mai intai, ci din tonuri de lumina si din mici straluciri ale canavalei pe care era pictat. Nu stiam atunci – a trebuit sa-i citesc cartea ca sa aflu – ca aveam in fata un om care incercase de toate, caruia nimic omenesc nu-i era strain, care supravietuise Africii negre si pustiurilor de gheata de dincolo de Cercul Polar, care cunoscuse toate formele de amor si toate nuantele suferintei umane, care-si dereglase voit, asemenea lui Rimbaud, toate simturile, care citise, asemenea lui Mallarme, toate cartile, care cartografiase, asemenea lui Lautreamont, toate iadurile mintii...

Fiziologia, chimia, sociologia, etnologia, tratamentul si istoricul depresiei sunt comprehensiv presarate de-a lungul intregii scrieri, dar fara-ndoiala ca aspectul cartii care ramane cel mai puternic in amintire este cel de autobiografie spirituala a autorului, povestea vietii lui intretesute indiscernabil cu tema depresiei. Aceasta privire retrospectiva asupra vietii unui personaj de o extrema complexitate morala nu e doar o confesiune, adevaratul termen ce trebuie folosit e spovedanie.

M-am simtit imbogatit interior parcurgand, pasionat, cartea lui Andrew Solomon. Mai mult decat stiinta si mai mult decat literatura, ea este o marturie despre suferinta, o meditatie despre scandalul etern al faptului ca o constiinta trebuie sa simta durere si sa moara. Traducerea in limba romana a acestei opere, nominalizata in anul publicarii ei la Premiul Pulitzer, trebuie privita drept ceea ce este cu adevarat: un eveniment.“ (Mircea CARTARESCU)

„O calatorie de o sinceritate sfasietoare printr-una dintre cele mai sumbre incaperi ale sufletului omenesc." (Daniel GOLEMAN)

„O imagine caleidoscopica si fascinanta a depresiei." (James Dewey WATSON, Premiul Nobel pentru medicina, descoperitorul ADN-ului)

Demonul amiezii exploreaza, cu imagini graitoare si pana in strafunduri, fenomenul melancoliei si al spaimei. E o marturie cuprinzatoare, in toate sensurile – personal, stiintific, istoric si politic –, asupra depresiei clinice, a originilor ei, a modalitatilor de manifestare si a tratamentului necesar. O lucrare importanta care vorbeste despre suferinta, dar si – chiar intr-o mai mare masura – despre speranta.“ (Kay Redfield JAMISON, profesor de psihiatrie, Johns Hopkins School of Medicine)

„Putine carti sunt atat de puternice, de polemice si, pe alocuri, de un asemenea umor straniu... O carte clasica a epocii noastre, un text esential pentru o generatie bantuita de depresie.“ (Mail on Sunday)

„O carte fascinanta si empatica... Captivanta, de larga respiratie, lipsita de prejudecati, utila, o marturie a fortei de care poate da dovada mintea omeneasca in confruntarea cu provocarile cele mai cumplite, o carte care ne aduce tuturor o raza de speranta.“ (Erica WAGNER, The Times)

Caracteristici: An aparitie - 2014; Colectie - Stiinta; Format - 225X150; Nr. pagini - 624; Editie - Necartonata;

ISBN: 9789735043919

Editura: Humanitas

Autor: Andrew Solomon

Fotografia afisata are caracter informativ. Specificatiile produselor sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati. Acestea precum si pretul pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

Alte produse din categoria Beletristica care te-ar putea interesa:

-15%
Litera stacojie - Nathaniel Hawthorne, editura Rao
Litera stacojie - Nathaniel Hawthorne, editura Rao

Pret initial: 28.99 Lei


Pret redus: 24.64 Lei

-14%
Blandetea noptii - F. Scott Fitzgerald, editura Rao
Blandetea noptii - F. Scott Fitzgerald, editura Rao

Pret initial: 36 Lei


Pret redus: 30.6 Lei

-5%
Durere - Zeruya Shalev, editura Polirom
Durere - Zeruya Shalev, editura Polirom

Pret initial: 34.95 Lei


Pret redus: 33.2 Lei

-19%
Efectul pervers - Petronela Rotar, editura Herg Benet
Efectul pervers - Petronela Rotar, editura Herg Benet

Pret initial: 22 Lei


Pret redus: 17.6 Lei

-15%
Pas in doi - Nicholas Sparks, editura Rao
Pas in doi - Nicholas Sparks, editura Rao

Pret initial: 32.99 Lei


Pret redus: 28.04 Lei

-15%
Insula porcilor - Mo Hayder, editura Rao
Insula porcilor - Mo Hayder, editura Rao

Pret initial: 19 Lei


Pret redus: 16.15 Lei


Acceseaza Versiunea Pentru Mobil


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Copyright © Esteto.ro  

Termeni si conditii.