OFERTA PRODUSE

Religie si politica in Romania postcomunista - Lavinia Stan, Lucian Turcescu, editura Curtea Veche



Producator: Curtea Veche

Sectiune: Carti

Categorie: Stiinte Umaniste

Subcategorie: Politica

Cod produs: 64362

Id oferta: -

Disponibilitate: Indisponibil

Timp de livrare: Indisponibil

Acest produs este momentan indisponibil sau nu face parte din oferta Esteto.

Descrierea produsului:

Religie si politica in Romania postcomunista - Lavinia Stan, Lucian Turcescu, editura Curtea Veche: „Aceasta interpretare de exceptie a rolului religiei in influentarea dezvoltarii Romaniei moderne este prezentata cu claritate si rigoare analitica. Pe langa intuitii comparative briliante, autorii arata cum pretentiile religioase si reactia statului si a societatii civile la ele determina masura in care Romania devine o entitate politica si sociala libera. Cartea de fata este una dintre cele mai notabile monografii actuale despre rolul religiei in Europa contemporana.“

Tom Gallagher, seful Catedrei de Conflict etnic si pace, Bradford University, Marea Britanie

„In aceasta carte bine documentata si convingator argumentata, autorii ne arata calea complicata pe care institutiile religioase romanesti au urmat-o de la caderea regimului comunist pana la integrarea europeana. Autorii evidentiaza impactul, precum si limitele implicarii Bisericii Ortodoxe Romane in politica si analizeaza obiectiv relatia contorsionata dintre Biserica si autoritatea statala, atat in perioada comunista, cat si in cea postcomunista.“

Charles King, seful Catedrei „Ion Ratiu“ de Studii romanesti, Georgetown University, SUA

„Acest volum incisiv si original explica de ce cultivarea sentimentului ultranationalist si a suportului oficial pentru Biserica Ortodoxa au mers mana in mana sub comunism si de ce astazi democratia si pluralismul sunt privite de unii lideri ai Bisericii Ortodoxe Romane drept principalul lor inamic. Autorii analizeaza opozitia Bisericii Ortodoxe asupra integrarii in Uniunea Europeana si analizeaza judicios provocarile pe care le are de infruntat aceasta Biserica ce a fost atat de puternic compromisa prin servilismul de care a dat dovada fata de dictatorul Ceausescu.“

Dennis Deletant, profesor la School of Slavonic
and East European Studies, University of London
 
PROF. UNIV. DR. LAVINIA STAN preda stiinte politice la Universitatea „St. Francis Xavier“, Canada, unde este si directoare a Centrului de Studii Postcomuniste. Temele principale pe care le-a abordat in ultimii ani sunt religie si politica, lustratia, decomunizarea si capitalul social. Stan a coordonat volumele Romania in Transition (Dartmouth, 1997) si Transitional Justice in Eastern Europe and the Former Soviet Union: Reckoning with the Communist Past (Routledge, 2008) si a semnat Leaders and Laggards: Governance, Civicness and Ethnicity in Post-Communist Romania (Columbia University Press, 2003) si, impreuna cu Lucian Turcescu, 1989-2009:

Incredibila aventura a democratiei dupa comunism (Editura Institutul European, 2010). In prezent lucreaza la Encyclopedia of Transitional Justice in doua volume, care va fi publicata de Cambridge University Press in 2011, si la un alt volum despre religie si politica in noile state membre ale Uniunii Europene, ce va fi publicat de Oxford University Press. Religie si politica in Romania postcomunista, scris impreuna cu Lucian Turcescu, a fost publicat initial in limba engleza, la Oxford University Press (2007), sub titlul Religion and politics in Post-Communist Romania.

PROF. UNIV. DR. LUCIAN TURCESCU preda teologie la Universitatea Concordia, Canada, unde este si directorul Programelor Postuniversitare din Departamentul de Teologie. Printre temele principale pe care le-a abordat in ultimii ani se numara religie si politica, crestinismul primar si ecumenismul.

Este coordonatorul volumelor Dumitru Staniloae: Tradition and Modernity in Theology (2002) si The Reception and Interpretation of the Bible in Late Antiquity (impreuna cu L. DiTommasso, Brill, 2008), autorul cartii The Concept of Divine Persons in St. Gregory of Nyssa’s Works (Oxford University Press, 2005) si coautor impreuna cu Lavinia Stan al 1989–2009: Incredibila aventura a democratiei dupa comunism (Editura Institutul European, 2010).

In prezent lucreaza impreuna cu Lavinia Stan la un volum privind relatia dintre religie si politica in noile state membre ale Uniunii Europene, ce va fi publicat de Oxford University Press. Religie si politica in Romania postcomunista, scris impreuna cu Lavinia Stan, a fost publicat initial in limba engleza, la Oxford University Press (2007), sub titlul Religion and politics in Post-Communist Romania.

Caracteristici: An aparitie - 2010; Nr. pagini - 432;

Editura: Curtea Veche

Fotografia afisata are caracter informativ. Specificatiile produselor sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati. Acestea precum si pretul pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

Review-uri

(0 review-uri)

0.00

0 review-uri

5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stele
(0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Acorda o nota
Adauga un review

Alte produse din categoria Stiinte Umaniste care te-ar putea interesa:

-12%

Pret initial: 31.2 Lei


Pret redus: 27.3 Lei

-12%

Pret initial: 31.2 Lei


Pret redus: 27.3 Lei




Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor


Acceseaza Versiunea Pentru Mobil


Copyright © Esteto.ro  

Termeni si conditii.