OFERTA PRODUSE

Istoria Black Friday in Romania


istoria-black-friday-in-romania-1635327957830-1.jpg

Black Friday este o traditie in Romania de 10 ani. Atat comerciantii, cat si clientii asteapta cu sufletul la gura perioada Black Friday din luna noiembrie a fiecarui an.

Fenomenul Black Friday, sau pe romaneste Vinerea Neagra a Preturilor, sau Vinerea Reducerilor, a ajuns in Romania de cativa ani si a devenit rapid extrem de popular, pentru ca foarte multe magazine si retaileri au oferit (si vor oferi si in 2021) reduceri importante in aceasta zi.

Istoria Black Friday in Romania
Black Friday a fost introdus in Romania pentru prima oara in anul 2011. Succesul de care s-a bucurat ziua de Black Friday in Romania (Vinerea Neagra), cunoscuta si ca ziua cu cele mai multe reduceri din an, a facut ca de la an la an tot mai multe magazine online sa se alature acestui eveniment de shopping.

Spre deosebire de Black Friday-ul sarbatorit in Statele Unite ale Americii in ziua urmatoare dupa Thanksgiving Day (Ziua Recunostintei), in Romania ziua de Black Friday este organizata de obicei cu o saptamana mai devreme. Si acest lucru se intampla pentru a permite curierilor sa poata livra comenzile din ziua de Black Friday pana la mini-vacanta prilejuita de Ziua Nationala a Romaniei - 1 Decembrie. De asemenea trebuie stiut ca in Romania si data de 30 noiembrie este zi nelucratoare fiind sarbatorit Sfantul Andrei cunoscut ca fiind apostolul romanilor.

Esteto.ro da drumul reducerilor pe 1 noiembrie
Esteto.ro, un important comerciant ce ofera reduceri semnificative de Black Friday isi anunta clientii ca preturile mici vor fi afisate pe site incepand cu data de 1 noiembrie.

Acest site online de cosmetice se axeaza pe reducerea preturilor la toate categoriile de produse existente in site, pe actualizarea de stocuri si pe imbunatatirea calitatii metodelor de transport. Curierii vor livra in timp util si in siguranta toate comenzile plasate in perioada de Black Friday.

De unde vine numele de Black Friday
Termenul „Black Friday” a aparut inca din anii ’60, semnificand ziua cumparaturilor pentru celebrarea sarbatorilor de iarna. In SUA, Black Friday este celebrat la sfarsitul lunii noiembrie, cand multe companii ofera zile libere angajatilor lor. Totodataa, adjectivul „black”- negru face referire la magazinele, care treceau in aceasta perioada de la „rosu” la „negru”, in organizarea contabila, efectuata manual. In acest proces, contabilii marcau cu cerneala rosie pierderile pe care le aveau magazinele, iar cu negru profiturile inregistrate.

Black Friday - pregatit cu mult timp inainte
Majoritatea magazinelor online isi pregatesc reducerile cu mult timp inainte sa dea startul campaniei de reduceri. Actualizeaza stocuri, angajeaza oameni, se ocupa de colaborarea cu curierii etc.

In ultimii ani, Black Friday se desfasoara, mai ales in mediul virtual. Astfel, cei care doresc sa profite de reduceri, isi comanda ceea ce doresc de pe internet, pentru a nu mai fi nevoiti sa astepte in fata magazinelor. Iar pentru a raspunde nevoilor clientilor, marile magazine isi organizeaza activitatea pe site-uri si retele de socializare online.

Esteto.ro incepe perioada de Black Friday in data de 1 noiembrie. Fii pe faza si alege produsele preferate!

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor


Acceseaza Versiunea Pentru Mobil


Copyright © Esteto.ro  

Termeni si conditii.