OFERTA PRODUSE

Beneficiile Vitaminei C


beneficiile-vitaminei-c-1649337567847-1.jpg
beneficiile-vitaminei-c-1649337568416-2.jpg beneficiile-vitaminei-c-1649337569937-5.jpg beneficiile-vitaminei-c-1649337569423-4.jpg beneficiile-vitaminei-c-1649337568880-3.jpg

Vitamina C este unul dintre cei mai importanti nutrienti de care organismul are nevoie pentru a functiona in parametrii optimi. Aceasta protejeaza organismul de mai multe afectiuni si are puterea de a preveni aparitia mai multor boli grave.

Toti am auzit de Vitamina C, toti o folosim, toti stim ca e buna pentru sanatate, dar cel mai probabil, nu stim tot ce trebuie despre ea. Sunt putini cei care inteleg ca daca aceasta vitamina lipseste din corpul uman, poate avea un impact devastator asupra sanatatii noastre, incepand cu sistemul imunitar si cu cedarea unor organe interne, in caz extrem.

Vitamina C a fost descoperita pentru prima data in 1928 si 1933, de o echipa formata din cercetatorii maghiari Joseph Svirbely si Albert Szent-Gyorgy si, in mod independent, de americanul Charles Glen King. Ei au aratat ca vitamina C este acidul ascorbic. In anul 1937, Gyorgy a primit premiul Nobel pentru Medicina, datorita activitatii sale.

Organismul nostru nu produce vitamina C (acidul ascorbic), insa avem nevoie de ea pentru sistemul imunitar, structura osoasa, absorbtia fierului si pentru o piele sanatoasa. Aceasta vitamina hidrosolubila (solubila in apa), care are un rol foarte important in formarea colagenului, hormonilor, carnitinei si aminoacizilor, este esentiala in procesele de vindecare a plagilor si arsurilor, sustine imunitatea, are rol antioxidant si favorizeaza absorbtia fierului in organism, motiv pentru care se foloseste impreuna cu fierul in tratarea anemiilor feriprive (anemii prin deficit de fier). Spre deosebire de vitaminele liposolubile, cele hidrosolubile nu au o toxicitate crescuta sau efecte adverse deosebit de grave daca sunt consumate in exces, deoarece se pot elimina eficient pe cale urinara atunci cand sunt supradozate.

Produsele naturiste cu un continut ridicat de Vitamina C au rolul de a intari sistemul imunitar si de a creste rezistenta organismului impotriva factorilor patogeni. De asemena, aceste suplimente alimentare ajuta la eliminarea radicalilor liberi cauzati de stres sau poluare.

In prezent, vitamina C nu mai este recomandata doar pentru a trata si preveni scorbutul, ci si pentru imbunatatirea sistemului imunitar, impotriva gripei si racelii, dar si ca supliment alimentar, cu scopul de a proteja organismul de mai multe afectiuni.

Organismul uman isi ia Vitamina C din alimentatie, dar si din suplimentele nutritive. Pe langa beneficiile multiple, un consum regulat de Vitamina C are foarte multe efecte pozitive la nivelul pielii, prin stimularea productiei de colagen, dar si la nivelul intregului organism.

Un beneficiu important al Vitaminei C este ca ajuta la eliberarea cailor respiratorii. Vitamina C poate reduce riscul aparitiei bronhoconstrictiei, afectiune ce poate provoca tuse si respiratie ingreunata.
De asemenea, Vitamina C ajuta la dilatarea vaselor de sange, deoarece are rol antioxidant, fapt care duce la eliminarea radicalilor liberi direct raspunzatori pentru procesul de imbatranire.

Un alt mare beneficiu al Vitaminei C este ca previne aparitia cataractei. Deficitul de Vitamina C poate duce la cataracta. Un consum regulat poate lupta impotriva cataractei si ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin de la nivelul ochilor.

Pe esteto.ro se regasesc numeroase produse naturiste cu continut bogat de Vitamina C. Arunca o privire si poate exista un produs ce iti face cu ochiul!

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor


Acceseaza Versiunea Pentru Mobil


Copyright © Esteto.ro  

Termeni si conditii.