OFERTA PRODUSE

Doamna Bovary - Gustave Flaubert, editura Litera


-19%

Pret initial: 22.95 Lei


Pret redus: 18.36 Lei

-6%

Pret initial: 24.9 Lei


Pret redus: 23.16 Lei


Producator: Litera

Sectiune: Carti

Categorie: Beletristica

Subcategorie: Literatura Universala

Cod produs: 118746

Id oferta: -

Disponibilitate: Indisponibil

Timp de livrare: Indisponibil

Acest produs este momentan indisponibil sau nu face parte din oferta Esteto.

Descrierea produsului:

Doamna Bovary - Gustave Flaubert, editura Litera: Emma Bovary este o femeie frumoasa si plictisita, prizoniera in casnicia cu un doctor mediocru si sufocata de banalitatea vietii de provincie. Cititoare infocata de romane sentimentale, ea tanjeste dupa pasiune si isi cauta refugiul in fantezii romantice, in cheltuieli excesive si, in cele din urma, in adulter.

Aventurile sentimentale hranite cu iluzii ajung insa si ele s-o dezamageasca, iar consecintele sunt devastatoare. Portretul plin de erotism si de sensibilitate psihologica realizat de Flaubert Emmei Bovary a starnit indignare la data publicarii romanului, iar autorului i-a fost intentat un proces pentru obscenitate. Descrierea eroinei s-a dovedit atat de realista, incat multe femei au afirmat ca-i servisera drept model. De altfel, protagonista lui Flaubert n-a incetat sa fascineze, de atunci, generatii intregi de cititori. Eroina romantica sau sotie intretinuta si nevrotica, mama neglijenta sau femeie instinctiv revoltata impotriva constrangerilor vietii mic-burgheze, Emma Bovary ramane unul dintre cele mai enigmatice si mai tulburatoare personaje ale fictiunii moderne.

Flaubert nu e doar un autor, e o idee. Nu e doar o idee filosofica, e o idee sensibila. Exista multi autori‑idei, dar si autori‑clisee. In cazul nostru insa, e greu de definit ideea sensibila pe care o reprezinta Flaubert. Pentru ca el sta undeva intre Balzac si Proust, acolo unde literatura care plecase cu gandul de a spune adevarul despre lume isi da seama ca adevarul la care poate ajunge ii apartine, sta in stil si nu poate fi decat autenticitate. [...] Excelenta literara a romanului Madame Bovary a trebuit sa astepte insa aparitia si impunerea pe scena literara a lui Marcel Proust. De atunci incoace, Flaubert este considerat primul scriitor modern al literaturii franceze. (Alexandru Matei)

Multi scriitori, printre care si eu, au incercat, la un moment dat, sa fie Flaubert. (Orhan Pamuk)
 
Stiam ce fel de scriitor mi-ar fi placut sa fiu si mai stiam ca aveam sa fiu indragostit pana la moarte de Emma Bovary. (Mario Vargas Llosa)

Caracteristici: An aparitie - 2018; Colectie - Carte pentru toti; Format - 170 x 110 mm; Nr. pagini - 480; Editie - Necartonata;

ISBN: 9786063328404

Editura: Litera

Autor: Gustave Flaubert

Fotografia afisata are caracter informativ. Specificatiile produselor sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati. Acestea precum si pretul pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

Alte produse din categoria Beletristica care te-ar putea interesa:

-6%
Dublura - Sandra Brown, editura Litera
Dublura - Sandra Brown, editura Litera

Pret initial: 19.9 Lei


Pret redus: 18.51 Lei

-6%
Moartea regilor - Bernard Cornwell, editura Litera
Moartea regilor - Bernard Cornwell, editura Litera

Pret initial: 29.9 Lei


Pret redus: 27.81 Lei

-6%
Lordul pagan - Bernard Cornwell, editura Litera
Lordul pagan - Bernard Cornwell, editura Litera

Pret initial: 29.9 Lei


Pret redus: 27.81 Lei

-6%
Printesa incognito - Nora Roberts, editura Litera
Printesa incognito - Nora Roberts, editura Litera

Pret initial: 19.9 Lei


Pret redus: 18.51 Lei


Acceseaza Versiunea Pentru Mobil


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Copyright © Esteto.ro  

Termeni si conditii.