OFERTA PRODUSE

Contractul de intretinere - Grigore-Valentin G. Beleniuc, editura Universul Juridiccontractul-de-intretinere-grigore-valentin-g-beleniuc-editura-universul-juridic-1.jpg

Producator: Universul Juridic

Sectiune: Carti

Categorie: Drept

Subcategorie: Carte Juridica

Cod produs: 197416

Id oferta: -

Disponibilitate: Indisponibil

Timp de livrare: Indisponibil

Acest produs este momentan indisponibil sau nu face parte din oferta Esteto.

Descrierea produsului:

Contractul de intretinere - Grigore-Valentin G. Beleniuc, editura Universul Juridic: Contractul de intretinere: • Conditii de validare specifice • Efectele contractului de intretinere • Incetarea contractului de intretinere si executarea silita a obligatiei de intretinere

Lucrarea intitulata Contractul de intretinere cuprinde o analiza exhaustiva a acestui contract reglementat in premiera in sistemul de drept civil roman. Subiectul tratat prin spectrul legislatiei, practicii judiciare si literaturii de specialitate, atat autohtone cat si straine, s-a dovedit a fi interpretabil si deosebit de interesant in acelasi timp.

Demersul stiintific al autorului a avut in vedere atat necesitatea unor explicatii teoretice prin prisma justificarii temeinic argumentate a solutiilor imbratisate, cat si corelarea acestora cu hotararile judecatoresti pronuntate in aceasta materie in ultimul veac. Autorul isi exprima speranta sincera ca o buna parte din propunerile cuprinse in acest studiu se vor regasi si in jurisprudenta unitara ce urmeaza sa se cristalizeze cu privire la acest contract sub imperiul noului Cod civil. Nu in ultimul rand, utilitatea lucrarii este adresata in egala masura practicienilor, teoreticienilor, studentilor si persoanelor pasionate de drept in general. 
 
Cartea de fata, realizata de autorul Grigore-Valentin G. Beleniuc, reprezinta o radiografie complexa si completa a conventiei de intretinere, un contract juridic cu o specificitate aparte, care anterior adoptarii noului Cod civil nu cunostea o reglementare juridica proprie in tara noastra, facand obiectul analizelor doctrinare in devalmasie, alaturi de celelalte contracte speciale. Astfel, avand in vedere faptul ca reglementarea acestei conventii prin noul Cod civil reprezinta o premiera in legislatia civila romaneasca, studiul de fata vine sa acopere un subiect in jurul caruia abia acum incepe sa se dezvolte cu adevarat o jurisprudenta proprie, avand in vedere ca multe din textele legale care reglementeaza in prezent conventia de intretinere nu isi gasesc corespondent in vechea reglementare, precum si ca acest tip de contract nu apare prea des reglementat nici in legislatiile celorlalte state europene, motiv pentru care se arata destul de dificil demersul de a cauta corelatii si solutii in legislatia altor state pentru litigiile ce se vor dezvolta in tara noastra in materia contractului de intretinere.

Prin urmare, lucrarea de fata se constituie ca un veritabil indreptar in materia contractului de intretinere, care vine sa acopere intreaga procesualitate specifica desfasurarii acestei conventii, de la momentul perfectarii sale si pana la cel al incetarii si producerii efectelor juridice. In acest sens, prezenta lucrare coroboreaza intr-o maniera inspirata aspectele teoretice cu cele care se pot desprinde din praxisul in materie si, in acelasi timp, recurge la analize de drept comparat cu legislatia si jurisprudenta altor state (acolo unde acestea exista de o maniera relevanta).

Nu in ultimul rand, este de mentionat ca autorul da dovada de o profunzime aparte, cautand sa desluseasca fundamentele sociale pe care se constituie ratiunea existentei si reglementarii conventiei de intretinere, realizand interesante corelatii intre gradul de incidenta al litigiilor conexe acestei conventii si nivelul de dezvoltare socio-economica al arealelor geografice in care se manifesta respectiva incidenta, surprinzand inca o data finalitatea sociala pe care o are dreptul, care prin norma juridica vine sa raspunda intotdeauna unei probleme sociale concrete. - Mihai-Bogdan MARIAN

Caracteristici: An aparitie - 2019; Colectie - Formulare Contracte Cereri Actiuni; Nr. pagini - 416;

ISBN: 9786063904332

Editura: Universul Juridic

Autor: Grigore Valentin G. Beleniuc

Fotografia afisata are caracter informativ. Specificatiile produselor sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati. Acestea precum si pretul pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

Alte produse din categoria Drept care te-ar putea interesa:


Acceseaza Versiunea Pentru Mobil


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Copyright © Esteto.ro  

Termeni si conditii.