OFERTA PRODUSE

Mic album pentru pian - C. Porumbescu, editura GrafoartProducator: Grafoart

Sectiune: Carti

Categorie: Hobby & Practic

Subcategorie: Desen, Muzica, Film, Teatru

Cod produs: 46975

Id oferta: -

Disponibilitate: Indisponibil

Timp de livrare: Indisponibil

Acest produs este momentan indisponibil sau nu face parte din oferta Esteto.

Descrierea produsului:

Mic album pentru pian - C. Porumbescu, editura Grafoart: Ciprian Porumbescu (1853-1883) s-a nascut in Bucovina, unde urmeza primele cursuri de muzica, pe care le va definitiva la Viena. Muzica lui Porumbescu este influentata de lautarii cu care are relatii stranse si de muzica populara moldoveneasca. In 1880, in capitala Imperiului, publica lucrarea Colectiune de cantece sociale pentru studentii romani, care contine si imnul unirii, Pe-al nostru steag. In 1882, are loc premiera uneia dintre cele mai populare lucrari ale sale, opereta in doua acte, Crai Nou, cu un libret de Vasile Alecsandri. In acel moment, o alta lucrare a sa la fel de celebra, era deja extrem de cunoscuta, Balada pentru vioara pian. Pe langa aceste lucrari, tabloul componistic al lui Porumbescu este extrem de divers, cuprinzand opere simfonice, miniaturi pentru vioara si pian, miniaturi si dansuri pentru pian, lucrari corale si pentru voce. Arestat pentru activitatea politica, compune in detentie o parte consistenta a lucrarilor sale, ca Rapsodia romana pentru orchestra, Serenada ,La maluri le Prutului, dar si altele.
Lucrarile pentru pian au fost influentate de muzica din saloanele europene, in special cele franceze, germane si italiene. Cele mai reprezentative compozitii pentru pian solo sunt inspirate de folclorul romanesc, in special de cel din zona Moldovei si Bucovinei. Scriitura pianistica se remarca in lucrari ca Batraneasca, Horele, O seara la stana, Penes Curcanul, O dimineata peTampa,Hora detrunchiatilor, Cucoana Chirita, dar si in altele.
Intreaga opera a lui Porumbescu, peste 250 de compozitii, sta sub semnul curentului romantic, prezentand toate caracteristicile tehnice si de expresivitate specifice. Data fiind perioada istorica in care Porumbescu a compus — Razboiul de independenta, proclamarea Regatului — este usor de inteles de ce o parte consistenta a lucrarilor sale sunt cantece patriotice, sociale, inspirate din istorie, cantece nationale pro-unire Fiind un compozitor care, in special, in perioada in care a predat la Brasov, s-a implicat activ in politica impotriva imperiului, multe dintre compozitiile sale sunt scrise sub acest imbold.

Caracteristici: An aparitie - 2013; Format - 20.5x28.5 cm; Nr. pagini - 24;

ISBN: 6422374001812

Editura: Grafoart

Autor: C. Porumbescu

Fotografia afisata are caracter informativ. Specificatiile produselor sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati. Acestea precum si pretul pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

Alte produse din categoria Hobby & Practic care te-ar putea interesa:


Acceseaza Versiunea Pentru Mobil


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Copyright © Esteto.ro  

Termeni si conditii.