OFERTA PRODUSE

Retete culese de la cinci brasovence - Georgeta Filitti, editura Libris Editorial

Producator: Libris Editorial

Sectiune: Carti

Categorie: Gastronomie

Subcategorie: Bucatarie

Cod produs: 46415

Id oferta: 45970

Disponibilitate: In Stoc

Timp de livrare: Maxim 3 zile

Vandut de: Libris SRL

Pret: 38 Lei

Transport Gratuit
pentru comenzi peste 200 Lei
Garantia Calitatii
factura si declaratie conformitate
Cost Transport: 12.9 Lei
la comenzi mai mici de 200 Lei
Banii Inapoi Garantat
drept de retur in 14 zile

Descrierea produsului:

Retete culese de la cinci brasovence - Georgeta Filitti, editura Libris Editorial: E SIMPLU, E COMPLICAT SA PREGATESTI MASA?

Romania profunda se dezvaluie si prin bucatarie. Retete venite de nici unde, adaosuri  succesive  de  la  rude,  prietene,  dadace,  din lecturi intamplatoare prin almanahuri ori foi de calendar au constituit in mai toate casele romancelor o zestre expresiva, variata si… mai  totdeauna gustoasa.
Poti privi reteta in sine ca bucatareasa intrebandu-te daca ai ingredientele necesare s-o prepari. Dar  daca mergi mai  departe si o pui intr-un context, in  speta intr-un caiet cu  retete, o  compari cu celelalte „surate”, urmaresti personajele de la care a  fost  culeasa
– ai in fata, pe nesimtite, o lume colorata, bine mirositoare care te transforma vremelnic intr-un adevarat Gargantua contemporan.
Cele cinci brasovence aduna retete de la sotii din protipendada orasului (doamnele Brediceanu, Ciortea, Simionescu), matusi, prietene (Lelia, Marioara, Virgini) ori guvernante nemtoaice sau unguroaice (Mette tante, Sofi neni).
Notatia e riguroasa dar  adesea pare  facuta pentru cunoscatoare si atunci cantitatile sunt omise, insirandu-se doar ingredientele ca atare.
Unitatile de masura te introduc intr-o lume tainica, inaccesibila profanilor: pe langa grame (si decagrame), litri, kilograme apar deca (plural, deci), loti, salice, funti si altele sui generis: „zahar cat sase oua”.
Și unele recipiente sau recomandari raman putin misterioase:
„o lingura cu care se scoate laptele”, „strecori prin mot”, „forma de pepene”.
Respectuoase fata de condimente, gospodinele le trateaza pe masura pomenindu-le in latineste sau nemteste: natrium bicarbon, cremor tartari, ausbruch. Ba si in romaneste, transcrise fonetic,  epis.

Caracteristici: An aparitie - 2017; Format - 155 x 225 mm; Nr. pagini - 224;

ISBN: 6426308001190

Editura: Libris Editorial

Autor: Georgeta Filitti

Fotografia afisata are caracter informativ. Specificatiile produselor sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati. Acestea precum si pretul pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.

Review-uri

(0 review-uri)

0.00

0 review-uri

5 stele
(0)
4 stele
(0)
3 stele
(0)
2 stele
(0)
1 stele
(0)

Detii sau ai utilizat produsul?

Spune-ti parerea acordand o nota produsului

Acorda o nota
Adauga un review

Alte produse din categoria Gastronomie care te-ar putea interesa:




Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor


Acceseaza Versiunea Pentru Mobil


Copyright © Esteto.ro  

Termeni si conditii.